Top

Påsken er en populær høytid. Vi forbinder den gjerne med påskekyllinger, påskeegg og flott skivær, men det er ikke det påsken egentlig handler om. Det er noe mye bedre! For snart to tusen år siden skjedde det en historisk begivenhet som har forandret verden og millioner av menneskeliv. Et menneske ble korsfestet og led en grusom død uten å være skyldig i noe som helst. Dette er i seg selv ikke noe spesielt. Justismord skjer hele tiden. Det uvanlige og det som skulle forandre menneskehetens historie skjedde tre dager senere.Da kom noen kvinner til graven der de hadde lagt denne mannen, Jesus fra Nasaret. Den var tom! Noen måtte ha stjålet liket! Men graven hadde jo vært bevokte av romerske soldater nettopp for å forhindre at dette skulle skje. Kvinnene var i villrede. De gikk for å fortelle det til de som hadde vært tilhengerene til Jesus. Men før de kom fram, møtte en av kvinnene ham i levende live! Hun løp tilbake og fortalte de gode nyhetene til alle hun traff på. Etter hvert var det flere som møtte ham, snakket med ham, spiste sammen med ham og rørte ved ham. Jesus fra Nasaret hadde vunnet over døden!

Men hva betyr det for oss? At Jesus stod opp fra de døde beviste at det skjedde noe mer på korset enn det som man kunne se med øynene. På det korset hang ikke bare et uskyldig menneske. Der hang Guds eneste Sønn og bar alle menneskers synd og ondskap. Korset ble stedet hvor alle våre onde gjerninger ble betalt og sonet, slik at vi kunne bli frikjent. Hva var vitsen med det? For at vi som var langt borte fra Gud og dømt til evig fortapelse (det er alle mennesker), skulle få komme tilbake til Gud, kjenne ham, leve med ham og få evig liv. Bibelen sier ganske enkelt at hver den som tror på Jesus, dvs. setter sin lit til ham, får del i det som skjedde på korset. Nå er det opp til deg og meg om vi vil velge Jesus eller ikke.