Top

08 sep, 2023

Av en annen verden – ny taleserie

Denne høsten starter vi en ny taleserie på Betel som har tittelen Av en annen verden. Hvorfor denne tittelen? Jo, fordi det å være en kristen bokstavelig talt er å være av en annen verden. Det sier Jesus rett ut i Joh 17,16. I noen oversettelser av Fil 3,20 står det også at vårt hjemland er i himmelen. Det er der vi kommer fra, -vi er født av Gud-, og det er dit vi er på vei. Derfor oppfordrer Bibelen oss til å ikke bli dannet lik denne verden, men til å fornye tankesettet vårt (Rom 12,2). Siden vi er av en annen verden er det bare naturlig at vi tenker og lever på en annen måte enn de som ikke kjenner Gud.

Denne høsten skal vi dermed utforske hva det konkret vil si å leve i denne verden, men ikke være av den. Vi skal inn på aktuelle temaer som tid, lidelse og rettferdighet og se hva Bibelen sier om dem. Vi skal også inn på mer kontroversielle ting som penger, kjønn og sex. Målet er å se klart hvordan Bibelen både bekrefter noen av verdiene i samfunnet vårt, -verdier som vi kan støtte opp om-, og samtidig se hvor kristen tro krasjer med tidsånden og kaller oss til å tenke og leve annerledes. Forhåpentligvis vil denne serien utruste deg som kristen til å leve i Guds vilje og samtidig vise deg at Guds vilje virkelig er god. Ja, ikke bare det, men bønnen vår er at du skal se at Gud selv er uendelig god og vis slik evangeliet om Jesus åpenbarer for oss.

04 mai, 2023

Illustrert fellesskap – ny taleserie

De neste to månedene kommer det en ny taleserie om menighet på Betel som vi har kalt «Illustrert fellesskap». Denne serien vil ta utgangspunkt i mange av bildene Bibelen bruker som illustrasjoner på menigheten for å vise hva Gud vil lære oss om livet sammen som kristne. Vi kommer blant annet til å se på kirken som Guds folk, kropp, åker og brud. Håpet er at vi som troende skal forstå bedre hva vi er kalt til å være og se enda tydeligere Han som binder oss sammen ved sitt kjærlighetsoffer på korset. Velkommen!

01 feb, 2023

Kjenner du Jesus? (ny taleserie)

Denne våren skal vi over 8 søndager ta for oss en ny serie som heter «Kjenner du Jesus?». Målet er å bli bedre kjent med Jesus slik han presenterer seg for oss i Lukasevangeliet. Vi kommer til å se på ham som eksempel og lærer, men viktigst av alt som vår Frelser og Gud. Noen sider ved Jesus som blir presentert kommer til å være velkjente, andre kanskje litt mer overraskende. Vår bønn er at Jesus skal bli tydeligere og større for oss alle sammen i løpet av våren.

For lydopptak fra serien, gå til https://pinsebetel.no/sermon-series/kjenner-du-jesus/

Videoer fra serien finner du her: https://www.youtube.com/watch?v=TJ68ePDRh_w&list=PLuZbtVbEJ7qAxsQLdrZZFQTN1mcn9pHsQ

19 aug, 2022

Å leve i en bedre historie – ny taleserie

Vi mennesker elsker historier. De berører oss, forandrer oss og vi plasserer til og med våre liv inn i historier vi tror på. Hvorfor er det sånn? Jo, fordi vi er skapt av Gud for å høre og tro på hans historie og leve i den. Israelsfolket ble stadig formant av Gud til å ikke glemme hans historie og minne hverandre på den konstant (5. Mos 6,5ff). Da de falt fra, var det som oftest her de trådte feil først – de glemte Herren sin Gud – de glemte historien om hvem han er og hva han har gjort.

En stor utfordring for oss som kristne i dag er at vi lever i et samfunn fullt av konkurrerende historier, som formidles til oss på kraftfulle måter gjennom den medievirkeligheten vi er en del av. Problemet er at disse historiene leder mennesker bort fra Gud. Kort sagt, vi sekulariseres og vi mister Guds håp for våre liv. Behovet er derfor stort for å gjenoppdage Guds vidunderlige og sanne historie og lære å leve i den både åndelig, mentalt og praktisk. Det er målet for denne serien og vi håper du vil bli med på reisen som begynner søndag 21. august på Betel!

09 jun, 2022

Bestill CD-plate : Syng Guds Ord

Ved å fylle inn skjemaet under kan du forhåndsbestille CD-plate av albumet «Syng Guds Ord» av Betel Søndagsskole. Prisen for én CD-plate er kr 99,- (pluss evt. forsendelse). Ettersom vi er usikre på etterspørselen, vil vi ikke trykke CD-platene før vi har tilstrekkelig med bestillinger til at prosjektet går i null. Du vil få beskjed så raskt kvoten er oppfylt og CD-en er på vei.

Vi minner om at sangene også kan kjøpes eller streames på iTunes, Spotify, YouTube og flere andre lignende tjenester.

Bestill CD-plate

  09 jun, 2022

  «Syng Guds Ord» – et album av Betel Søndagsskole

  Etter litt komplikasjoner, blant annet på grunn av Covid-19, kan vi endelig lansere et prosjekt vi har jobbet med på Betel Nærbø i noen år. For å hjelpe barn (og voksne hvis de vil) å lære vers fra Bibelen har vi laget noen sanger med fengende melodier som forhåpentligvis setter seg på hjernen. I tillegg har vi laget en lovsang som heter «Vi løfter Jesus opp» som også kommer på albumet. Fra og med 12. juni kommer musikken til å være tilgjengelig på Spotify, iTunes, YouTube og de fleste andre streaming-tjenester.

  Det er også mulig å bestille en fysisk CD-plate for de som ønsker det. Det kan gjøres her på denne websiden innen kort tid. Prisen er kr 99,-.

  For en smakebit av noen av sangene på albumet kan du trykke på YouTube-klippet under.

  12 mai, 2020

  17 Kongen kommer og drøm blir virkelighet [Bare lyd]

  Alle kristne har til alle tider trodd at Jesus skal komme igjen. Dette er temaet for denne ukens tale. Hva vil det si at Jesus kommer igjen og hva betyr det for oss?

  Johannes Åpenbaring 19:1-21

  Serie: Det som er og det som snart skal komme

  Dato: Publisert søndag 10. mai 2020

  Taler: Magnus Nebdal

  Tid: 37 min