Top

Denne høsten starter vi en ny taleserie på Betel som har tittelen Av en annen verden. Hvorfor denne tittelen? Jo, fordi det å være en kristen bokstavelig talt er å være av en annen verden. Det sier Jesus rett ut i Joh 17,16. I noen oversettelser av Fil 3,20 står det også at vårt hjemland er i himmelen. Det er der vi kommer fra, -vi er født av Gud-, og det er dit vi er på vei. Derfor oppfordrer Bibelen oss til å ikke bli dannet lik denne verden, men til å fornye tankesettet vårt (Rom 12,2). Siden vi er av en annen verden er det bare naturlig at vi tenker og lever på en annen måte enn de som ikke kjenner Gud.

Denne høsten skal vi dermed utforske hva det konkret vil si å leve i denne verden, men ikke være av den. Vi skal inn på aktuelle temaer som tid, lidelse og rettferdighet og se hva Bibelen sier om dem. Vi skal også inn på mer kontroversielle ting som penger, kjønn og sex. Målet er å se klart hvordan Bibelen både bekrefter noen av verdiene i samfunnet vårt, -verdier som vi kan støtte opp om-, og samtidig se hvor kristen tro krasjer med tidsånden og kaller oss til å tenke og leve annerledes. Forhåpentligvis vil denne serien utruste deg som kristen til å leve i Guds vilje og samtidig vise deg at Guds vilje virkelig er god. Ja, ikke bare det, men bønnen vår er at du skal se at Gud selv er uendelig god og vis slik evangeliet om Jesus åpenbarer for oss.

Tagged:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.