Top

Mange mennesker tenker at det å tro på Gud er å lukke øynene for virkeligheten og tro på et fantasivesen som ikke har noen rot i virkeligheten. Det er en stor misforståelse. Det finnes mange gode argumenter for at det faktisk finnes en Gud. Her kommer et av dem:

La oss forestille oss at du er på bowling med vennene dine og mens du står og kikker på at en av dem spiller, merker du plutselig en intens smerte i den ene foten. Du kikker ned og ser at en bowlingball har lagt seg pent oppå tærene dine. Rett ved siden av står en av vennene dine og ser veldig intenst en HELT annen vei. Mens du forsiktig ruller bowlingballen av de såre tærne dine spør du ham: Hvor kom den bowlingballen fra? Vennen din ser på deg og prøver å virke overrasket. «Den kom sikkert ikke fra noen steder. Jeg tror den bare dukket opp fra ingenting». Hvor stor er sjansen for at du hadde godtatt den forklaringen? Ikke stor. Hvorfor? Fordi alle vet at ting ikke bare dukker opp fra ingenting. Alt har en årsak. Du har nok dine mistanker om hvor bowlingballen kom fra.

Det som er litt merkelig er at når vi snakker om hvor universet kommer fra, så sier noen veldig intelligente mennesker at alle ting kom fra ingenting. Er det sannsynlig? Det finnes bare tre mulige forklaringer på hvor universet kom fra.

(1) Universet har alltid vært. Vitenskapen har derimot kommet fram til at universet har en begynnelse. Dette stemmer med hva Bibelen sier.

(2) Universet ble til av noe annet, som ble til av noe annet, som ble til av noe annet… osv. Det vil si at det finnes en uendelig rekke med årsaker som har gjort at universet har blitt til. Problemet er at en uendelig rekke årsaker er fysisk og matematisk umulig.

(3) Noe som alltid har eksistert, er årsaken til at universets eksisterer. Denne årsaken må være evig og ikke ha noen begynnelse eller slutt. Dette er det siste alternativet og det eneste som virker sannsynlig. Dette er også Bibelens svar. Bibelen kaller denne årsaken for Gud. Gud er ikke underlagt tiden, det var han som skapte tiden. Derfor eksisterer Gud, han har alltid eksistert og han kommer alltid til å eksistere. Det er han som bestemte seg for å skape universet, jorden og oss mennesker.

Dette er det beste svaret på universets eksistens. Spør vennene dine som ikke tror på Gud om de har et bedre forslag.

Dette argumentet for at Gud finnes, kalles det kosmologiske argumentet. Hvis du vil grave litt dypere, finner du mer om det her.