Top

Alle mennesker tørster etter noe!

Noen tørster etter kjærlighet. De lengter etter å møte en person som elsker dem uansett, som de kan dele livet og være lykkelig med. Noen tørster etter anerkjennelse. De lengter etter å være noe mer enn bare en vanlig Ola Nordmann. De vil skille seg ut, synes, bli beundret og få det til. Noen tørster etter rikdom. De lengter etter å bli så rike at de ikke trenger å bekymre seg for det de trenger, at de kan kjøpe det de har lyst på og reise dit de vil. Noen tørster etter fred. De lengter etter å leve uten konflikter rundt seg og med ro og fred i sine tanker, uten frykt, bekymring eller uro.

Alle mennesker tørster vi etter noe, og tenker at bare vi leter lenge nok, arbeider hardt nok, får den nødvendige informasjonen, så vil vi få det vi lengter etter.

Men vi blir skuffet. Vi finner kjærligheten, men det blir aldri så fullkomment og vakkert som vi drømte om. Vi lykkes og når toppen, men det er ikke nok allikevel. Vi finner fred, men den varer ikke.

Dermed fortsetter vi mot neste topp, og tenker: «der vil jeg finne det jeg lengter etter». Sånn er det med alle ting vi ser fram mot og håper på; de fyller aldri helt den lengselen vi har på innsiden.

Noe mangler…

En av historiens mest berømte personer, Jesus, sa en gang: «Den som tørster, la ham komme til meg og drikke[1]!».

Bibelen forklarer at den tørsten vi alle føler, men som aldri blir tilfredsstilt, egentlig er tørsten etter å kjenne Gud. Det finnes nemlig et tomrom i oss som vi er nødt til å fylle, som vi forsøker å fylle med alle slags ting, men som bare Gud er stor nok til å fylle helt.

Da Jesus sa at han ville gi oss å drikke, var det Gud han snakket om. Mange mennesker er villige til å prøve det meste for å fylle tomrommet, men å komme til Jesus sitter langt inne. Grunnen er ofte fordommer og kanskje negative erfaringer med kristne eller kristendom.

Men prøv å legge vekk alle fordommene og tenk nytt om Gud! Han er den som har skapt alt som er godt i denne verden og er kilden til selve livet som finnes i deg. Det finnes ikke noe bedre enn å kjenne ham og leve i vennskap med ham.

Viktig! Det er stort sett alltid smertefullt å komme til Gud for første gang. Når vi kommer til Gud, så kommer vi fordi vi har innsett at vi trenger ham. Det koster litt å innrømme at vi er svake og trenger hjelp.

Det er også smertefullt fordi vi kommer til Gud med et liv fullt av ting vi har gjort, som vi innerst inne vet var galt. De fleste av oss er dårlige til å innrømme feil, og det blir ikke noe lettere når Gud er inne i bildet. Men det fantastiske med Gud er at når vi skjønner at vi har gjort feil (eller syndet som Bibelen kaller det) og hvor alvorlig det er i Guds øyne, så skjønner vi plutselig også hvorfor Jesus måtte dø. Han tok konsekvensen for vår ondskap, slik at vi skulle bli tilgitt og få kjenne Gud.

Sett deg ned og tenk litt over ditt eget liv. Hva er det du tørster etter? Hva skjer når du endelig får det? Tror du alle brikkene vil falle på plass da og at tomrommet i livet vil fylles opp?

Vi vil fortelle deg at det du lengter etter er Gud og at veien til ham går gjennom Jesus.

Du kan bli bedre kjent med ham ved å lese i Bibelen (f. eks. i Markusevangeliet).

Hvis du har spørsmål eller vil ha mer informasjon om Gud, kan du kontakte oss ved å klikke her

Gud velsigne deg!

[1] Johannes’ evangelium 7, 37